Kasdien valgydami migdolus, galite sureguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat migdoluose yra nemažai vitamino E, kuris apsaugo arterijas nuo joms kenksmingų uždegimų ir sienelių kalkėjimo.
Sausainiai ,,Piršteliai”
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200-300 g speltos miltų pilno grūdo, gali prireikti kiek daugiau
- 110 g sviesto kambario temperatūros
- 2 kiaušinių didelių
- 70 g rudojo cukraus
- migdolų papuošimui
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Iš turimų ingredientų suminkome tešlą.
- 30 min pašaldome šaldytuve.
- Formuojame plonus nelygius volelius, palikdami "sąnarių" iškilimus.
- Pjaustome norimo ilgumo pirštelius.
- Peiliu ties iškilimais padarome raukšles.
- Įspaudžiame migdolus.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol apskrunda.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 4gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 36mgNatris: 59mgKalis: 28mg (1%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 193µg (24%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 13mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 4µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 6mg (2%)Fosforas: 22mg (3%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
Patiko receptas, tik dejau cukraus mažiau, 60 gr 1 porcijai , ir saldumo tikrai užteko, drąsiai desiu 50 sekantį kartą. Dėl sviesto nelabai buvo aišku, Ar ji išlydyti dar reikėtų, ar sugnaibyti ar viska kapoti, nes išmaišyti kažkaip nejosi lygiai. Ačiū už receptą.