Naudingos medžiagos, kurios yra skumbrėje, žymiai padidina organizmo atsparumą peršalimui, infekcijoms ir neigiamų išorinių veiksnių įtakai.
Marinuota skumbrė su batatais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 skumbrės
- 2 batatų
- 2 pomidorų
- 1 česnako
- rukolos pagal skonį
- lauro lapelių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Skumbrės išklotinę marinuojame su druska, maltais pipirais, lauro lapeliais ir daug česnakų.
- Kantriai laikome šaldytuve. Galime palaikyti ir porą dienų.
- Prieš valgant susmulkiname norimo dydžio gabalėliais (lauro lapelius nurenkame), nulupame odą.
- Valgome su orkaitėje keptu batatu, rukola ir pomidorais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 251kcal (13%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 15gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 27mgNatris: 152mgKalis: 996mg (50%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 22273µg (2784%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 97mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 180mg (26%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė