Varškės sūris turtingas B grupės vitaminų, kurie normalizuoja medžiagų apykaitą. Vitaminas B12 gerina smegenų funkciją ir padeda organizmui geriau įsisavinti geležį. Riboflavinas angliavandenius paverčia energija, o pantenono rūgštis pagerina baltymų, riebalų ir angliavandenių metabolizmą organizme.
Keptas saldaus pieno varškės sūris su pankoliu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 110 g saldaus pieno varškės sūrio
- 60 g pankolio
- persilado prieskonių pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Ant lydyto sviesto apkepame sūrį.
- Prieš jam baigiant kepti sudedame smulkintą pankolį.
- Kepame, kol viskas gražiai apskrunda, o daržovės lieka traškios.
- Pagardiname persilado prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 358kcal (18%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 16gRiebalai: 30gSočiosios riebalų rūgštys: 18gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 78mgNatris: 77mgKalis: 256mg (13%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 145µg (18%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 565mg (71%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 32mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite