Atrodytų, kad agurkai neturi jokios vertės. Netiesa. Be vandens, jie turi daug baltymų, angliavandenių, organinių rūgščių, eterinių aliejų, mineralinių medžiagų.Agurkai naudojami liaudies medicinoje ilgą laiką. Santykinai didelis kiekis mineralinių druskų bei skysčio padeda organizmą išvalyti nuo toksinų.
Šviežių agurkų salotos su keptomis krevetėmis ir baklažanais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Agurkų salotoms:
- 2 agurkų nedidelių
- 1 pomidoro
- petražolių pagal skonį
- krapų pagal skonį
- bazilikų pagal skonį
Baklažanams ir krevetėms:
- 80 g baklažano
- 4-5 krevečių didesnių
- 1 a.š. morkų pesto
- 1 a.š. lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus (kepimui)
- Provanso žolelių mišinio sauso, pagal skonį
Paruošimas
Salotos:
- Agurkus supjaustome šiaudeliais.
- Pomidorus supjaustome kubeliais.
- Susmulkiname žalumynus ir viską sumaišome.
Baklažanai ir krevetės:
- Smulkiai supjaustome baklažaną.
- Keptuvę įkaitiname su lydytu sviestu.
- Pagardiname provanso žolelėmis ir suberiame pjaustytą baklažaną.
- Maišome ir kepame apie 3 min.
- Į keptuvę su lengvai apkeptais baklažanais sudedame krevetes. Krevečių neperkepti.
- Pagardiname morkų pesto, išmaišome ir leidžiame susidraugauti skoniams iki 1 min.Patiekiame su paruoštomis daržovių salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 140kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 5gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 17mgNatris: 128mgKalis: 1062mg (53%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 1935µg (242%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 36mg (45%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 86µg (115%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 101µg (51%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 151mg (22%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė