Šis pyragas pagaminamas lengvai, bet labai skanus, drėgnas ir minkštas. Kvepiantis tikru rudeniu – obuoliais ir cinamonu.
Obuolių ir džiovintų slyvų pyragas su avižų miltais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 8 v.š. avižinių miltų
- 2 obuolių vidutinio dydžio
- 1 kiaušinio
- 5 džiovintų slyvų
- 1 v.š. natūralaus jogurto
- 1 a.š. kepimo miltelių
- rudojo cukraus pagal skonį
- vaniles pagal skonį
- cinamono pagal skonį
Paruošimas
- Obuolius supjaustome kubeliais.
- Apvoliojame miltuose.
- Kiaušinį išplakame su cukrumi ir vanile.
- Į kiaušinio masę dedame jogurtą su kepimo milteliais.
- Gautą masę maišome su obuoliais ir smulkintomis džiovintomis slyvomis.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
- Supilame masę.
- Viršų uždengiame kepimo popieriumi.
- Kepame 1 val. 100-150°C orkaitėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 82kcal (4%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 21mgNatris: 64mgKalis: 136mg (7%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 107µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 49mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 68mg (10%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Daiva Zikiene
Labai skanus
Aciu ,labai gerai vertinu .
Puikus receptas, labai skanus pyragas. Tikrai dar kepsiu!
Pavyko, patiko, skanu, nors vaikams ne visiems patiko