Bulvė – labai vertinga daržovė, turinti daug įvairių vitaminų bei mineralų. Išmėginkite kartu raugintais kopūstais, gausite tikrą vitaminų bombą.
Virtos bulvės su raugintais kopūstais ir paprikomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 445 kcal

Ingredientai
  

  • 2 bulvių vidutinio dydžio
  • 1 morkos vidutinio dydžio
  • 100 g raugintų kopūstų
  • 100 g paprikos
  • 0,5 svogūno vidutinio dydžio
  • a.š. lydyto sviesto
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Bulves išverdame.
  • Svogūnus susmulkiname kubeliais.
  • Morkas supjaustome griežinėliais.
  • Morkas kartu su svogūnais kepame lydytame svieste.
  • Kai morkos ir svogūnai iškepa, įdedame kopūstus.
  • Beriame prieskonius, išmaišome ir pakepiname dar kelias minutes.
  • Į lėkštę dedame pjaustytas bulves pagardintas prieskoniais, šalia kepintas daržoves ir šviežias paprikas.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 445kcal (22%)Angliavandeniai: 92gBaltymai: 11gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 769mgKalis: 2383mg (119%)Skaidulos: 16g (46%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 13478µg (1685%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 230mg (288%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 35µg (47%)Kalcis: 121mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 150µg (75%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 133mg (35%)Fosforas: 314mg (45%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Low Salt
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorė Birute Vitkauskiene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!