Taip paruoštą silkę galima valgyti ne tik su bulvėmis ir mėgstamomis salotomis, bet ir tepti ant viso grūdo duonos – turėsite karališkus pusryčius.
Virtos bulvės įdarytos silkės kapotiniu ir avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 bulvės didesnės
Silkės kapotiniui reikės:
- 70 g silkės file, lengvai sūdytos
- 0,5 avokado
- 1 skiltelės česnako
- 4 juodųjų alyvuogių
- krapų pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame bulves su lupena pasūdytame vandenyje.
- Peiliu sukapojame silkę, alyvuoges, avokadą, čili pipirą, krapus bei česnaką.
- Įspaudžiame citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome.
- Perpjauname bulvę ir į vidų dedame paruoštą kapotinį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 465kcal (23%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 20gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 14gCholesterolis: 42mgNatris: 297mgKalis: 1702mg (85%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 1214µg (152%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 10µg (400%)Vitaminas C: 57mg (71%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 128µg (64%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 108mg (29%)Fosforas: 354mg (51%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite