Kefyras – universalus produktas virškinimui sureguliuoti. Šviežias kefyras vidurius laisvina, senas (pastovėjęs ilgiau kaip 3 dienas) – priešingai, kietina. Kefyras pasižymi švelniu šlapimą varančiu poveikiu.
Šalta kefyro sriuba su pomidorais ir svogūnų laiškais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 stiklinės kefyro, 3,2% riebumo
- 1 pomidoro vidutinio dydžio
- 20 g krapų
- 20 g svogūnų laiškų
- 0,5 a.š. saulėgrąžų sėklų
- 0,5 a.š. moliūgų sėklų
- 0,5 a.š. kanapių sėklų
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- citrinpipirių pagal skonį
Paruošimas
- Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu, tada perliejame šaltu.
- Nulupame odelę ir jį supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Susmulkiname krapus ir svogūnų laiškus.
- Pakepiname sėklas.
- Į dubenį dedame susmulkintą pomidorą ir žalumynus, kepintas sėklas, užpilame kefyru, pagardiname prieskoniais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 226kcal (11%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 30mgNatris: 185mgKalis: 527mg (26%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 3275µg (409%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 38mg (48%)Vitaminas D: 96µg (1920%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 52µg (69%)Kalcis: 375mg (47%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 116mg (17%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė