Paprika turi vitamino B6, kuris padeda gaminti hormonus, kurie reguliuoja nuotaiką, miego ciklus ir kitas organizmo funkcijas.
Keptos paprikos su varškės ir petražolių įdaru
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 paprikos vidutinio dydžio
- 120 g varškės
- 1 saujos petražolių šviežių
- 2 a.š. bazilikų pesto
- žiupsn. kmynų
Paruošimas
- Papriką nuplauname, nupjauname viršūnėlę ir išvalome sėklas.
- Susmulkiname petražoles.
- Inde sumaišome varškę su bazilikų pesto padažu, petražolėmis ir kmynais.
- Paruošta varškės mase užpildome paprikos vidų, pridengiame nupjauta paprikos viršūnėle.
- Kepame 180°C orkaitėje apie 30-35 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 198kcal (10%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 15gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 21mgNatris: 539mgKalis: 416mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 4445µg (556%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 157mg (196%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 71µg (95%)Kalcis: 139mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 75µg (38%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 229mg (33%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė