Soja, o būtent iš jos gaminamas tofu – vienas maistingiausių baltyminių produktų. Ji nekaloringa (100 g – vos 73 kcal), sudėtyje beveik nėra riebalų ir angliavandenių. Pagal baltymų kiekį soja lenkia žuvį, kiaušinius ir jautieną.
Keptas tofu su cukinija, špinatais ir pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 191 kcal

Ingredientai
  

  • 130 g tofu
  • 50 g cukinijos
  • 4 pomidorų vyšninių
  • saujos špinatų
  • 7 g lydyto sviesto 
  • 1 skiltelės česnako
  • kedro riešutų pagal skonį
  • šlakelio balzaminio acto
  • sojų padažo pagal skonį
  • čili pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Ant lydyto sviesto pakepame tofu su česnaku, soju padažu, čili pipirais.
  • Visas daržoves supjaustome.
  • Tofu tiekiame su daržovėmis.
  • Viską pagardiname riešutais, čili pipirais, balzaminiu actu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 191kcal (10%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 15mgNatris: 425mgKalis: 765mg (38%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 3703µg (463%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 156µg (208%)Kalcis: 96mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 171mg (24%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!