Varškės sūris turtingas B grupės vitaminų, kurie normalizuoja medžiagų apykaitą. Vitaminas B12 gerina smegenų funkciją ir padeda organizmui geriau virškinti geležį. Riboflavinas angliavandenius paverčia energija, o pantenono rūgštis pagerina baltymų, riebalų ir angliavandenių metabolizmą organizme.
Saldaus pieno varškės sūrio troškinys su cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 90 g saldaus pieno varškės sūrio
- 60 g cukinijos
- 50 g paprikos
- 1 raudonojo svogūno nedidelio
- laiškinio česnako pagal skonį
- šlakelio kokosų kremo
- lydyto sviesto kepimui
- persilado prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Ant lydyto sviesto lengvai apkepame smulkintą mėlynąjį svogūną, papriką, sūrio gabalėlius bei cukiniją.
- Viską pagardiname persilado prieskoniais.
- Įpilame šlakelį kokosų kremo ir patroškiname ant silpnos ugnies pora minučių.
- Prieš valgant paskaniname česnakiniais svogūnų laiškais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 388kcal (19%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 16gRiebalai: 28gSočiosios riebalų rūgštys: 17gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 70mgNatris: 71mgKalis: 434mg (22%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 350µg (44%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 115mg (144%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 502mg (63%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 70mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite