Vasarą skaniausia mėgautis šviežiais ir sultingais pomidorais, tačiau, pasibaigus jų sezonui, patiekalus galima gardinti džiovintais pomidorais, kurie patiekalui suteikia subtilų ir aromatingą skonį.
Džiovinti pomidorai su čiobreliais alyvuogių aliejuje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 600 g pomidorų
- 200 ml alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelių česnako
- čili pipiro pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Pomidorus supjaustome riekelėmis.
- Pagardiname druska ir pipirais.
- Sudedame į kepimo skardą vienu sluoksniu taip, kad pjautoji pusė būtų viršuje.
- Džioviname 60°C orkaitėje, apie 3-4 val.
- Paruoštus pomidorus, smulkintą česnaką, čili pipirą, čiobrelius sudedame į stiklainį ir užpilame aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 126kcal (6%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 1gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 8mgKalis: 101mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 387µg (48%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 6mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 11mg (2%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaiciene