Vartokite avižas, nes jos suteikia sotumo jausmą, šalina kenksmingas medžiagas, slopina uždegimus, mažina krešulių susidarymo riziką ir cholesterolio sintezę. Taip pat skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne, stiprina imunitetą ir reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje.
Avižiniai keksiukai su uogomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 144 kcal

Ingredientai
  

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių viso grūdo
  • 1 stiklinės speltos miltų
  • 1 stiklinės pieno masei suskystinti (ji turi būti panašiai grietinės tirštumo)
  • 2 kiaušinių
  • 1 saujos šilauogių ar kitokių uogų ar vaisių
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • cukraus pagal skonį, galima keisti bananu
  • cinamono pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Paliekame masę pabrinkti 15min.
  • Dedame masę į keksiukų formeles.
  • Įkišame į formas šilauogių.
  • Kepame karšto oro gruzdintuvėje 160° 15min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 6gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 44mgNatris: 96mgKalis: 100mg (5%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 114µg (14%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 81mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 19mg (5%)Fosforas: 103mg (15%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!