Pomidoruose yra antioksidanto, vadinamo likopenu, kuris yra atsakingas už raudoną jų spalvą. Tyrimai rodo, kad norint stiprinti širdies sveikatą, efektyviau yra valgyti pomidorus ir pomidorų produktus nei vartoti likopeno papildus.
Šalta aštri pomidorų sriuba su agurkais ir salierais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g pomidorų
- 50 g agurkų
- 40 g saliero lapkočių
- 15 g ridikėlių
- 0,5 a.š. pesto padažo
- 0,5 a.š. alyvuogių aliejaus
- kajeno pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Pomidorus, salierą sutriname smulkintuvu.
- Įpilame aliejaus, pagardiname prieskoniais.
- Viską išmaišome.
- Supjaustome agurką ir ridikėlius.
- Pomidorų sriubą tiekiame su šviežiomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 78kcal (4%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 1mgNatris: 111mgKalis: 683mg (34%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 1982µg (248%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 71mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta