Saldžioji bulvė ir paprasta lietuviška bulvė skiriasi karotino kiekiu – kurioje jo daugiau, matyti plika akimi – ji geltona. Tačiau valgydami pakankamai geltonų, oranžinių ir žalių daržovių, karotenoidų gaunate pakankamai.
Daržovių troškinys su batatais, pastarnokais ir cukinijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 130 g saldžiųjų bulvių
- 100 g pastarnoko
- 80 g cukinijos
- 50 g smidrų
- 2 vnt. pomidorų vidutinių
- 2 v. š. sojos padažo
- 2 a. š. lydyto sviesto
- 2 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- aitriosios paprikos miltelių pagal skonį
Paruošimas
- Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame stambiai supjaustytus batatus, pastarnoką.
- Jiems suminkštėjus, dedame susmulkintus smidrus, cukiniją, pomidorus ir česnaką.
- Pagardiname prieskoniais ir sojos padažu.
- Uždengiame dangtį ir patroškiname keletą minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 358kcal (18%)Angliavandeniai: 62gBaltymai: 12gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 22mgNatris: 2223mgKalis: 1813mg (91%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 21291µg (2661%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 74mg (93%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 70µg (93%)Kalcis: 145mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 171µg (86%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 126mg (34%)Fosforas: 307mg (44%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė