Kuo baltosios žuvies receptas paprastesnis, tuo neretai ir geresnis. Jei žuvis atvėsinta, ji paruošiama ypač greitai. Šaldytą žuvį iš šaldiklio į šaldytuvą įdėję iš anksto, irgi ilgai neužtruksite. Šaldytuve atšildyta žuvis bus sultingesnė ir skanesnė! Taigi vakarienę planuokite iš anksto.
Orkaitėje kepta menkė su svogūnais ir cukinijų salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g menkės
- 1 vnt. svogūno vidutinio
- 1 a.š. sviesto
- žiupsn. persilado prieskonių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Salotoms
- 50 g cukinijos
- 50 g morkos
- 50 g agurkų
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas
- Susmulkiname svogūną ir dedame ant indo dugno, kuriame kepsime žuvį.
- Žuvį pagardiname prieskoniais, uždedame sviestą.
- Dedame į kepimo indą.
- Pašauname į 180C orkaitę, 5-8 minutėms.
Salotoms
- Susmulkiname cukiniją ir agurką.
- Šiaudeliais sutarkuojame morką.
- Apšlakstome aliejumi ir gerai išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 365kcal (18%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 29gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 1gCholesterolis: 75mgNatris: 200mgKalis: 1148mg (57%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 8679µg (1085%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 89mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 60µg (30%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 386mg (55%)Selenas: 51µg (93%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Gintarė Mickevičiūtė