Kas mėgstate burokėlius – geros naujienos. Juk dar skaniau valgyti mėgstamas daržoves, kai žinome, kad jų vartojimas gali pagelbėti sveikatai. Vienas iš burokėlių privalumų – jie yra betaino šaltinis, kuris padidina serotonino (laimės hormono) gamybą smegenyse.
Burokėlių lapkočių sriuba su morkomis ir bulvėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 243 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g burokėlių lapkočių
  • 3 vnt. bulvių
  • 2 vnt. burokėlių
  • 1 vnt. morkos
  • 1 vnt. svogūno
  • 2 a.š. lydyto sviesto
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • raudonėlio pagal skonį
  • šlakelio citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Į puodą su vandeniu sudedame smulkintas bulves, paverdame apie 5 min.
  • Ant lydyto sviesto pakepiname smulkintą svogūną, česnaką ir morką.
  • Kepintas daržoves sudedame į puodą su bulvėmis.
  • Įdedame smulkintus burokėlių lapkočius ir lapus, ir smulkintus burokėlius.
  • Pagardiname druska, pipirais, raudonėliu bei citrinos sultimis.
  • Viską paverdame dar 5 minutes.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 243kcal (12%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 195mgKalis: 1490mg (75%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 6033µg (754%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 61mg (76%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 167µg (223%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 106µg (53%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 95mg (25%)Fosforas: 178mg (25%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Low Calorie, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!