Ši užtepėlė yra labai universali: galima valgyti pusryčiams su duona, galima valgyti kaip užkandį su daržovių lazdelėmis ar pagardinti košes. Receptas paprastas, tačiau skonis tikrai nustebins. Skanaus!
Burokėlių ir anakardžio riešutų užtepėlė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 vnt. burokėlio žalio
- 20 g anakardžio riešutų
- 1 skiltelės česnako
- žiupsn. druskos
- žiupsn. pipirų
Paruošimas
- Burokėlį kartu su riešutais sutriname trintuvu.
- Įspaudžiame česnaką.
- Pagardiname prieskoniais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 58kcal (3%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 21mgKalis: 74mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1µgVitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 7mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 3µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 62mg (9%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė