Taip įdarytą papriką labai skanu valgyti su menkės filė, gausiai apibarstyta ciberžole.
Paprika įdaryta pievagrybiais, morkomis ir svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 paprikos
- 2 morkų
- 1 svogūno
- 5 g lydyto sviesto
- 2 g ciberžolės
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Keptuvėje ant ištirpinto sviesto, apkepame morkas ir svogūną. Daržovės turi likti traškios.
- Skaniname druska ir pipirais.
- Išvalome paprikos vidų, nupjaudami „kepurėlę“.
- Į paruoštą papriką sudedame daržovių kepinį.
- Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 15 – 20 min.Skanu valgyti vieną su salotomis ar tiek su kepta žuvimi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 180kcal (9%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 11mgNatris: 167mgKalis: 950mg (48%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 25644µg (3206%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 226mg (283%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 124mg (18%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė