Kepti labai patogu su termometru. Vyras tik užkūrė kepsninę, po 10 min. jau galėjome kepti. Pašovėme vištą ir ėjome darbuotis. Kai temperatūrą pasiekė reikiamą, vyrui telefone suskambėjo signalas. Ištraukėme ir skaniai valgėme.
Višta grilyje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 vištos visos, laisvai augintos
- 1 v. š. sezamų aliejaus
- kelių a. š. prieskonių (gali būti druska ir kmynai)
Paruošimas
- Įtriname mėsą sezamo aliejumi ir prieskoniais tik prieš pat kepimą.
- Vištą kepame stačią ant vazelės su vandeniu kepsninėje, netiesioginėje kaitroje, +200 laipsnių temperatūroje.
- Kepame įsmeigę termometrą, kol vištienos viduje pasiekiame 74C temperatūrą. Manoji višta kepė apie 1val 30min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 12gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 50mgNatris: 48mgKalis: 144mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 100µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 26mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 101mg (14%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Vaida Kurpienė