Šiandieną pradedame klausimu: ''kada morkos iš paprastų šakninių daržovių patampa jų karalienėmis?'' Atsakymas paprastas – kada atsiduria ant sumuštinio. Labai paprasta pasidaryti, bet jau skonis – niam, niam..
Sumuštinis su keptomis morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 riekės duonos viso grūdo, bemielės
- 4 morkų mažų
- morkų lapų
- kanapių sėklų
- petražolių
- druskos
- kmynų
Paruošimas
- Morkas apibarstome druska ir kmynais.
- Pakepame orkaitėje kelias minutes.
- Smulkintuvu (blenderiu) sutriname morkų lapus, petražoles ir kanapių sėklas.
- Ant duonos tepame sutrintą pagardą, dedame morkas ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gTransriebalai: 1gNatris: 323mgKalis: 698mg (35%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 33576µg (4197%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 36mg (45%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 44µg (59%)Kalcis: 224mg (28%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 63µg (32%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 314mg (45%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė