Ispaninio šalavijo (chia) pudingą galite gaminti su įvairiais priedais, tai priklausys tik nuo Jūsų fantazijos. Šalia jo labai tinka kiviai ir agavų sirupas.
Ispaninio šalavijo sėklų desertas su kiviais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g kivių
- 50 g kokosų pieno arba avižų
- 10 g ispaninio šalavijo sėklų chia
- 5 g agavų sirupo
Paruošimas
- Ispaninio šalavijo sėklas brinkiname piene bent 15 min., o geriausia per naktį.
- Kivius supjaustome riekelėmis.
- Brinkintas sėklas sluoksniuojame su kiviais.
- Gardiname agavų sirupu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 127kcal (6%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 2gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 5gTransriebalai: 1gNatris: 6mgKalis: 309mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 68µg (9%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 70mg (88%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 30µg (40%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 93mg (13%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė