Sveika košė gali būti puikus pusryčių pasirinkimas. Šiandien Jums siūlome burnočių sėklų košę.
Burnočių sėklų košė pagardinta sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g burnočių sėklų
- 5 g sviesto
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname sviestu.
- Viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 277kcal (14%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 9gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 11mgNatris: 232mgKalis: 330mg (17%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 125µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 161mg (43%)Fosforas: 362mg (52%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė