Burnočio baltymai yra pačios aukščiausios kokybės, lenkiančios bet kurį kitą javą ar baltyminį produktą, o vienos iš svarbiausių aminorūgščių – lizino – yra net du ar tris kartus daugiau nei kitose grūdinėse kultūrose.
Burnočių sėklų košė su džiovintais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g burnočių sėklų
- 15 g džiovintų pomidorų
- 1 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname džiovintais pomidorais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 410kcal (21%)Angliavandeniai: 74gBaltymai: 16gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 429mgKalis: 1022mg (51%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 133µg (17%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 176mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 9mg (64%)Manganas: 4mg (200%)Magnis: 277mg (74%)Fosforas: 610mg (87%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė