Orams šylant, pats laikas pagalvoti kaip mūsų tradicinį patiekalą padaryti dar sveikesniu. Štai dar viena šaltibarščių versija.
Tiršti šaltibarščiai su šviežiais burokėliais, kefyru ir agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g kefyro
- 100 g šviežių burokėlių
- 80 g agurkų
- 30 g svogūnų laiškų
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 5 g krapų
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Burokėlius sutarkuojame šiaudeliais, pašlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Palaikome 1-2 valandas.
- Kubeliais supjaustome agurkus. Susmulkiname svogūnų laiškus ir krapus.
- Sumaišome sudėtines dalis. Šaltibarščius pagardiname druska.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 223kcal (11%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 11gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gCholesterolis: 31mgNatris: 256mgKalis: 564mg (28%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 21g (84%)Vitaminas A: 1289µg (161%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 21mg (26%)Vitaminas D: 100µg (2000%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 68µg (91%)Kalcis: 372mg (47%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 149µg (75%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 72mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
O kiaušinių nededate?
dažniausiai ne
Nu cia gerai burokeliu nereikia ,net virti.Aciu uz recepta
Džiaugiuosi, kad patinka:)