Ridilėliai kovoja su uždegimais, virusais ir bakterijomis. Sieros junginiai ir eteriniai aliejai veikia kaip natūralūs antibiotikai – padeda mažinti uždegiminius procesus, gali padėti greičiau įveikti slogą, kosulį ir bronchitą.
Ridikėlių salotos su kefyro padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 96 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g ridikėlių
  • 50 ml kefyro  arba natūralaus jogurto
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Peiliu susmulkiname ridikėlius arba sutarkuojame šiaudeliais.
  • Salotas pagardiname kefyro bei druskos mišiniu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 96kcal (5%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.1gCholesterolis: 6mgNatris: 221mgKalis: 932mg (47%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 132µg (17%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 59mg (74%)Vitaminas D: 20µg (400%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 163mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 100µg (50%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!