Ridilėliai kovoja su uždegimais, virusais ir bakterijomis. Sieros junginiai ir eteriniai aliejai veikia kaip natūralūs antibiotikai – padeda mažinti uždegiminius procesus, gali padėti greičiau įveikti slogą, kosulį ir bronchitą.
Ridikėlių salotos su kefyro padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g ridikėlių
- 50 ml kefyro arba natūralaus jogurto
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Peiliu susmulkiname ridikėlius arba sutarkuojame šiaudeliais.
- Salotas pagardiname kefyro bei druskos mišiniu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 96kcal (5%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.1gCholesterolis: 6mgNatris: 221mgKalis: 932mg (47%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 132µg (17%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 59mg (74%)Vitaminas D: 20µg (400%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 163mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 100µg (50%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė