Kalakutienos kotletų sudėtinės dalys (2 porcijos):
200 g  kalakutienos krūtinėlės
200 g (2 vidutinės) morkos
1 skiltelė česnako
1 kiaušinis
1 g pipirų
1/3 a. š. druskos
1-2 g džiovintų prieskoninių žolelių (galima ir be jų)
Kalakutienos kotletų gaminimo žingsniai:
1. Mėsą ir morkas sumalame. Morkos „suriš” masę bei suteiks liesai mėsai sultingumo.
2. Gautą masę pagardiname smulkintu česnaku, druska, pipirais, žolelėmis. Įmušame išplaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
3. Kotletų mišinį paskirstome į keksiukų formeles. Šis kepimo būdas idealus: estetiškai atrodo, išvengiama papildomai riebalų,  nereikia stovėti prie keptuvės, taigi sutaupome laiko.
4. Kepame kotletus orkaitėje apie 40 minučių +180 C.

5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!