Keli geriausi būdai gaminti vištiena: Grilyje kepta vištiena. Orkaitėje kepta vištiena, be to, kad orkaitėje kepta vištiena turi mažai riebalų ir kalorijų, ji turi daug svarbių maistinių medžiagų. Na ir greitas kepimas (angl. stir frying).
Savo pastebėjimais apie receptą pasidalinkite komentaruose.
Kepta vištienos krūtinėlė įdaryta bazilikų ir krapų pesto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 20 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 308 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g vištienos krūtinėlės
  • 30 g pomidorų
  • 20 g špinatų
  • 3 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 a.š. bazilikų ir krapų pesto arba kito pesto padažo
  • prieskonių

Paruošimas
 

  • Paimame vištienos krūtinėlę ir įpjauname "kišenę".
  • Vištienos krūtinėlę sumarinuojame prieskoniais.
  • "Kišenę" ištepame krapų ir bazilikų pesto ar kitu pesto padažu.
  • Sudedame pjaustytus, saulėje džiovintus pomidorus. Prieš pjaustant saulėje džiovintus pomidorus, nuspaudžiame aliejų.
  • Kepame orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje apie 20min.
  • Patiekiame su špinatais, pomidorais, žaliomis lapinėmims daržovėmis.
    Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 308kcal (15%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 24gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 75mgNatris: 168mgKalis: 1432mg (72%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 2278µg (285%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 112µg (149%)Kalcis: 64mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 65µg (33%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 264mg (38%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
4.8 5 votes
Patiko? Įvertinkite!