
Be baltymų, vištienoje yra daugybė mineralų, tokių kaip fosforas ir kalcis, kurie padeda palaikyti gerą kaulų būklę. Be to, jis turi seleno, kuris, kaip žinoma, sumažina artrito riziką.Puikus pasirinkimas pietums, maistingas ir daug naudingų maistinių medžiagų turintis patiekalas. Pabandykite ir pasidalinkite pastebėjimais komentaruose. Skanaus!
Įdaryta cukinija su vištiena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g cukinijos
- 100 g vištienos
- 50 g svogūno
- 50 g morkos
- 30 g pomidorų
- 2 v.š. pomidorų pastos arba naminio pomidorų padažo
- 10 g kietojo sūrio „Džiugas“
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, marinuojame prieskoniais.
- Cukiniją perpjauname pusiau, išimame vidų.
- Supjaustome svogūną, pomidorus.
- Sutarkuojame morką, cukinijos vidų kurį išėmėme.
- Į vieną indą sudedame pjaustytas ir tarkuotas daržoves, vištieną.
- Į indą su daržovėmis ir vištiena dedame pomidorų pastos arba naminio pomidorų padažo.
- Viską išmaišome ir dedame prieskonių.
- Pagamintą įdarą dedame į cukinijos vidų.
- Kepame orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje apie 40min.
- Baigiant kepti ant viršaus pabarstome tarkuoto kietojo sūrio.Labai skanu!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 414kcal (21%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 29gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 75mgNatris: 458mgKalis: 2558mg (128%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 27g (108%)Vitaminas A: 9843µg (1230%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 81mg (101%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 38µg (51%)Kalcis: 132mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 117µg (59%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 157mg (42%)Fosforas: 426mg (61%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Indrė Karalevičienė