Šie ryžiai ypač vertingi savo baltymų, angliavandenių, ląstelienos, vitaminų (ypač B grupės) bei mineralinių medžiagų sudėtimi.
Rudųjų ryžių košė su kukurūzais ir avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g rudųjų ryžių
- 40 g kukurūzų
- 30 g avokado
- kalendros, maltos, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštąkošę gardiname kukurūzais, avokadu ir prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 305kcal (15%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 46mgKalis: 414mg (21%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 419µg (52%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 27mg (3%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 48µg (24%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 106mg (28%)Fosforas: 207mg (30%)Selenas: 0.2µgCinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Giedre Renėvė