Vištienoje esantys baltymai yra puikus aminorūgščių šaltinis. Mūsų kūnas naudoja aminorūgštis raumenų audiniui kurti, kas yra ypač svarbu senstant. Tyrimai taip pat parodė, kad didesnis baltymų suvartojimas padeda išlaikyti kaulų mineralų tankį.Taigi pabandykite raugintų kopūstų sriubą su vištieną, kuri lengvai ir greitai pagaminama. Palikite komentaruose savo pastebėjimus.
Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g raugintų kopūstų
- 100 g vištienos
- 100 g brokolio
- 40 g morkos
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Puode savo sultyse troškiname vištieną.
- Atsiradus skysčiui sudedame pjaustytus raugintus kopūstus, morką, brokolį.
- Suberiame prieskonius ir viską kartu troškiname kelias minutes.
- Jei reikia praskiesti, įpilame pusę puodelio virinto vandens. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 307kcal (15%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 24gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 75mgNatris: 1453mgKalis: 973mg (49%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 7445µg (931%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 123mg (154%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 134µg (179%)Kalcis: 131mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 125µg (63%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 72mg (19%)Fosforas: 267mg (38%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Birutė Vitkauskienė