
šis sumuštinis puikiai tiks tiems, kam reikia sočių pusryčių (aktyviai sportuojantiems), o kitiems – į darbą nusinešti sveikus pietus.
Sumuštinis su keptu buroku, avokadu ir agurku
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g buroko (rekomenduojame iškepti vakare, jei planuojate valgyti ryte)
- 50 g agurko
- 45 g duonos, bemielės pilno grūdo
- 30 g avokado
- 20 g ledo salotų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Orkaitėje iškepame griežinėliais pjaustytą buroką. Kepame +175 C temperatūroje. Kepimo trukmė priklauso nuo storio riekių. Galima kepti ir visą buroką suvyniojus į foliją. Taip paprasčiau, tik ilgiau. Šiuo atveju užtruks apie 40 minučių
- Avokadą sutriname šakute ir pagardiname prieskoniais.
- Sutrintą avokadą užtepame ant duonos riekės.
- Griežinėliais supjaustome agurką, susmulkiname salotos lapus ir uždedame pjaustytas daržoves ant duonos riekės su avokadu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 195kcal (10%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 6gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 354mgKalis: 480mg (24%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 200µg (25%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 141µg (71%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 107mg (15%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė
Išbandyta. Labai skanu. Greitai pasigamina.