Ungurys ir jo receptai nėra dažnas reiškinys lietuviško interneto platybėse. Daugiausia linkstama jį įsigyti ir vartoti rūkytą, tačiau tuomet ungurio maistinė vertė nukenčia.Verta žinoti, kad mažiems, t.y. jauniems unguriams oda nelupama, taigi gaminti paprasčiau ir greičiau. Ruošiant ungurį orkaitėje iš likusios žuvies galvos ir uodegos pasigaminkite žuvienę iš ungurio. Keptą ungurį galima tiekti kaip šaltą užkandį užpylus marinatu ar naminiu pomidorų padažu.
Orkaitėje ungurys keptas su salierais ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 kg ungurio
- 200 g morkų 2 vnt
- 200 g saliero šaknies
- 120 ml graikiško jogurto
- 2 svogūnų
- 2 vnt lauro lapų
- 1 skiltelės česnako
- šviežių žolelių krapų ar kitų padažui su jogurtu
- druskos padažui ir kepsniui
- juodųjų pipirų šviežiai maltų
- petražolių papuošimui
- citrinos griežinėlių papuošimui
Paruošimas
- Nuplauname, nusausiname ir supjaustome ungurį porcijomis.
- Supjaustykite stambiau svogūnus, salierą ir morką.
- Viską sudedame į orkaitę, pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais ir lauro lapeliais.
- Kepame orkaitėje +180 C temperatūroje apie 30 minučių, kas 10-15 min. palaistome ungurį išsiskyrusiu žuvies sultiniu. Žuvis bus sultingesnė ir malonesnė valgyti.
- Sudėjus į lėkštes papuošiame petražolėmis ir citrinos griežinėliais.
- Žuvį patiekiame su daržovėmis ir graikiško jogurto, žolelių ir česnako padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 362kcal (18%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 34gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 211mgNatris: 150mgKalis: 742mg (37%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 11364µg (1421%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 39µg (780%)Vitaminas E: 7mg (58%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 89mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 42µg (21%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 448mg (64%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė