Lot. Olea europea
Sudėtis. Riebalų rūgštys | Dalis produkte |
Polinesočiosios- Omega 3 | 3% |
Polinesočiosios- Omega 6 | 12% |
Mononesočiosios | 72% |
Sočiosios | 14% |
Papildomai – vitaminas A ir E, fenoliai, flavonoidai, fitosteroliai, skvalenas.
Savybės:
– švelnaus rūgštumo, nekartus ir neaitrus, sodraus skonio.
– mažina blogojo cholesterolio kiekį, palankiai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą.
Naudojimas virtuvėje – idealiai tinka salotoms ir praktiškai visiems patiekalams gardinti. Tinka troškinti ir trumpai (2-4 min.) kepti neaukštoje temperatūroje.
Kosmetikoje: brandžiai, sausai, sutrikusios kraujotakos odai, randų gydymui. Plaukams, nagams, po skutimosi, valyti makiažui. Stabdo senėjimo procesus.
Šaltinis www.sveikiproduktai.lt