Lot.Triticum aestivum
Sudėtis.Riebalų rūgštys | Dalis produkte |
Polinesočiosios- Omega 3 | 3-11% |
Polinesočiosios- Omega 6 | 44% |
Mononesočiosios | 30% |
Sočiosios | 13% |
Vitaminas E, karotenoidai (A), fosfolipidai, ksantofilai.
Savybės: Aukso geltonumo aliejus. Dėl antioksidantų gausos naudojamas kaip natūralus konservantas. Veikia prieš senėjimą, stiprina imuninę sistemą, gerina kraujotaką.
Naudojimas virtuvėje. Puikiai tinka salotoms ir daržovių patiekalams. Specifinio skonio. Kepti netinka.
Kosmetikoje: brandžiai, sausai, dėl prastos kraujotakos kenčiančiai odai. Taip pat žaizdoms ir randams gydyti, raukšlėms lyginti.
Šaltinis www.sveikiproduktai.lt