Kavinėje ar restorano meniu rasite tik virtų ar virtų – marinuotų burokėlių salotas. Mes nesame įpratę, o, tikriausiai, dauguma Jūsų net nesate ragavę šviežių burokėlių salotų. Pabandykite, skonis Jus nustebins :)
Šviežių burokėlių salotos su žalumynais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 228 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g burokėlių šviežių
  • 10 g citrinos sulčių šviežiai spaustų
  • 10 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 5 g krapų susmulkintų, šviežių ar šaldytų
  • 5 g petražolių susmulkintų, šviežių ar šaldytų
  • 5 g garstyčių sėklų arba garstyčių padažo
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Nuplauname ir nuskutame burokėlius.
  • Smulkiai sutarkuojame (elektrine tarka, bus greičiau ir nepavargtume:)) Kitas variantas – tarkuojame šiaudeliais.
  • Supjaustome krapus bei petražoles.
  • Į indą su burokėliais suberiame žalumynus, įpilame citrinos sultis bei alyvuogių aliejų.
  • Paskrudiname garstyčių sėklas ant silpnos ugnies sausoje keptuvėje, būtinai keptuvę uždengiame. Palaukiame, kol sėklos pradės “šokinėti” – tai užtruks tik kelias sekundes.
  • Suberiame skrudintas sėklas į salotas.
  • Pabarstome druska bei sumaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 228kcal (11%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 396mgKalis: 886mg (44%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 890µg (111%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 88µg (117%)Kalcis: 64mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 296µg (148%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 141mg (20%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Nuotraukos autorė: Audronė Sloveckė Androšiūnaitė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!