Kavinėje ar restorano meniu rasite tik virtų ar virtų – marinuotų burokėlių salotas. Mes nesame įpratę, o, tikriausiai, dauguma Jūsų net nesate ragavę šviežių burokėlių salotų. Pabandykite, skonis Jus nustebins :)
Šviežių burokėlių salotos su žalumynais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g burokėlių šviežių
- 10 g citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 10 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 5 g krapų susmulkintų, šviežių ar šaldytų
- 5 g petražolių susmulkintų, šviežių ar šaldytų
- 5 g garstyčių sėklų arba garstyčių padažo
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Nuplauname ir nuskutame burokėlius.
- Smulkiai sutarkuojame (elektrine tarka, bus greičiau ir nepavargtume:)) Kitas variantas – tarkuojame šiaudeliais.
- Supjaustome krapus bei petražoles.
- Į indą su burokėliais suberiame žalumynus, įpilame citrinos sultis bei alyvuogių aliejų.
- Paskrudiname garstyčių sėklas ant silpnos ugnies sausoje keptuvėje, būtinai keptuvę uždengiame. Palaukiame, kol sėklos pradės “šokinėti” – tai užtruks tik kelias sekundes.
- Suberiame skrudintas sėklas į salotas.
- Pabarstome druska bei sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 228kcal (11%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 396mgKalis: 886mg (44%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 890µg (111%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 88µg (117%)Kalcis: 64mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 296µg (148%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 141mg (20%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Audronė Sloveckė Androšiūnaitė
Labai skanios burokėlių salotos, tiesiog neįtikėtina, kad žali burokėliai ,tinkamai paruošti, atskleidžia tokį malonų skonį. Valgysiu pavakariams ir dar užsibarstysiu truputį saulėgrąžų ir sezamo sėklų. Kas dar nebandėt, butinai pasigaminkit.