Idėja sveikatai palankesniam pomidorų padažui – pasigaminkite jį namuose! Siūlau išbandyti variantą su džiovintais pomidorais.
Naminis pomidorų padažas su džiovintais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 5 pomidorų vidutinio dydžio, mėsingų
- 3-4 datulės džiovintų
- 2-3 džiovintų pomidorų
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- kelių baziliko lapelių
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Susmulkiname pomidorus.
- Įdedame džiovintus pomidorus, įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
- Įmetame džiovintas datules, prieš tai pusvalandį mirkytas vandenyje, suberiame baziliko lapelius ir druską.
- Viską dar kartą gerai susmulkiname elektriniu trintuvu iki vientisos pomidorų padažo masės.
- Jei norisi vientisesnės masės galima pertrinti per sietą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 86kcal (4%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 1gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 16mgKalis: 348mg (17%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1048µg (131%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 15mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 35mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Vaida KurpienėDaugiau naminio pomidorų padažo idėjų:
Naminis pomidorų padažas su slyvomis
Gaminimui naudojame kietas, ne visai prisirpusias, rūgštesnes slyvos ir todėl galime nepilti acto. Rūgštumo pakanka, skonis reguliuojamas tik druska ir cukrumi. Jei mėgstate aštriai, nepagailėkite česnako ir šviežių aitriųjų pipirų, jei mėgstate švelnesnį skonį, sumažinkite čia pateiktų aitrių prieskonių kiekį.
Išbandyti šį receptąNaminis pomidorų padažas su salierais ir paprikomis
Dažniausiai perkame pomidorų padažą parduotuvėje. Dažniausiai jis “praturtintas" maisto priedais, obuolių tyre ir krakmolu. Visai paprasta pasigaminti naminį pomidorų padažą, be jokių maisto priedų. Tik yra vienas minusas, kad padažas galioja tik dvi savaites, lankant šaldytuve. Kita vertus, tokiame padaže daugiau vitaminų, nei pirktiniame ar konservuotame naminiame padaže, kuris galioja ilgesnį laiko tarpą.
Išbandyti šį receptą