Idėja sveikatai palankesniam pomidorų padažui – pasigaminkite jį namuose! Siūlau išbandyti variantą su džiovintais pomidorais.
Naminis pomidorų padažas su džiovintais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 86 kcal

Ingredientai
  

  • 5 pomidorų vidutinio dydžio, mėsingų
  • 3-4 datulės džiovintų
  • 2-3 džiovintų pomidorų
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • kelių baziliko lapelių
  • 1 žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Susmulkiname pomidorus.
  • Įdedame džiovintus pomidorus, įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
  • Įmetame džiovintas datules, prieš tai pusvalandį mirkytas vandenyje, suberiame baziliko lapelius ir druską.
  • Viską dar kartą gerai susmulkiname elektriniu trintuvu iki vientisos pomidorų padažo masės.
  • Jei norisi vientisesnės masės galima pertrinti per sietą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 86kcal (4%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 1gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 16mgKalis: 348mg (17%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1048µg (131%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 15mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 35mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė: Vaida Kurpienė

Daugiau naminio pomidorų padažo idėjų:

Naminis pomidorų padažas su slyvomis

Gaminimui naudojame kietas, ne visai prisirpusias, rūgštesnes slyvos ir todėl galime nepilti acto. Rūgštumo pakanka, skonis reguliuojamas tik druska ir cukrumi. Jei mėgstate aštriai, nepagailėkite česnako ir šviežių aitriųjų pipirų, jei mėgstate švelnesnį skonį, sumažinkite čia pateiktų aitrių prieskonių kiekį.
Išbandyti šį receptą

Naminis pomidorų padažas su salierais ir paprikomis

Dažniausiai perkame pomidorų padažą parduotuvėje. Dažniausiai jis “praturtintas" maisto priedais, obuolių tyre ir krakmolu. Visai paprasta pasigaminti naminį pomidorų padažą, be jokių maisto priedų. Tik yra vienas minusas, kad padažas galioja tik dvi savaites, lankant šaldytuve. Kita vertus, tokiame padaže daugiau vitaminų, nei pirktiniame ar konservuotame naminiame padaže, kuris galioja ilgesnį laiko tarpą.
Išbandyti šį receptą
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!