© DELFI (T. Vinicko nuotr.)
Porcijos: 1,  Kcal 322
Sudėtinės dalys:
150 g šviežio karpio filė
Karpio marinatui:
4 g česnako
1 g druskos (pagal skonį)
0,5 g pipirų (juodųjų, maltų/grūstų)
2,5 g (½ a.š.) žuvies žolelių prieskonių
12 g citrinos arba laimo
Kepimui:
Lydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus, skirto kepimui
10 g šviežių krapų
Rekomenduojame:
Papuošti ne tik krapais, bet ir citrinos skiltelėmis, alyvuogėmis, įvairiais žalumynais ar žolelių prieskoniais.
Gaminimo žingsniai:
1. Išvalome karpį ir pasiruošiame filė (be odos).
2. Susipjaustome karpio filė gabaliukais.
3. Marinatui naudojame: kapotą/tarkuotą/grūstą česnaką, druską, pipirus (jų nepagailėti ir būtinai grūsti turėtų būti), žuvies žolelių prieskonius, išspaudžiame citriną.
4. Marinuoti reikia mažiausiai vieną valandą, bet geriausia 10-12 valandų, pavyzdžiui per naktį- šaldytuve.
5. Kepame ant riebalų įkaitintoje keptuvėje apie 15-20 min.
6. Įdėjus į lėkštę, pabarstome smulkiai supjaustytais krapais.
Jei norite…
Labai gardu paruošti padažą, sumaišytą iš baltų naminių krienų (2 arbatiniai šaukšteliai) su pesto padažu (1 arbatinis šaukštelis).
 

3 2 votes
Patiko? Įvertinkite!